Santec Exim Pvt. Ltd.

Español Español Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Português Português
Santec Exim Pvt. Ltd. Santec Exim Pvt. Ltd. Santec Exim Pvt. Ltd.
Our Product Range

Santec India
Home » Products » Hydraulic Presses » 'H' TYPE or Fabricated 4-Column Type

'H' TYPE or Fabricated 4-Column Type


hydraulic press manufacturers, hydraulic forging press, hydraulic press india
Question 1 :- What are the major applications of these Presses?
Answer :- These Presses are used extensively for Production applications for which good slide & bed alignment is essential for accuracy. Their rigid Construction permits off-center loading

Operations in which these Presses are used are:-
  • Blanking
  • Punching
  • Forming
  • Deep Drawing
  • Mouldings
Question 2:- What Safety Standards are generally followed by SANTEC While designing Hydraulic Presses?
Answer :- All hydraulic Presses are designed as per following Safety Standards:-
  • ANSI standard B11.1
  • CE Standards for operator's Safety
Question 3:- What is the maximum Pressing Capacity of these Presses?
Answer :- These are available with single or two-point (Connections) Suspensions, having one or two cylinders, & may be single, double or triple acting. Force Capacities generally range from 50-5000 tons (0.4 to 44.5 MN) for conventional metal forming & blanking operations to 85,000 tons (756.5 MN) for not forging.

Question 4:- What is the lead time for these Presses?
Answer :- Delivery time for these Presses depends on Capacity & size of the press. Normal delivery time for 5 to 400 tons Capacity Presses is 2 to 4 months & for higher tonnage Presses delivery time is 6 months to 10 months.

Question 5:- What is warranty period for these Presses?
Answer :- Each 'santec' machine is having warranty for 12 months from the date of dispatch from our Premise

Question 6:- Custom – Built Presses Can also be manufactured by Santec?
Answer :- “Yes” Santec manufacture Custom – built Presses to as per customer's specifications & requirement. Special purpose machines are also manufactured by SANTEC..

Question 7:- Can Santec arrange CE – Certifications Prior to the dispatch of the equipment?
Answer :- Some of the machines are CE – Marked but Not all of them. In case European Customer need CE- certified Presses/ Equipment. Then Santec will arrange CE- Certified on Extra Cost basis for the equipments prior to the dispatch

Question 8:- How much time it takes to get CE – Certification?
Answer :- To get CE – Certified for the equipments, the Local agency takes 45 to 60 Days time is issue CE- Certificate.

Question 9:- Is CSA – approval is necessary for Electrical Control Panel of any machine entering to Canada?
Answer :- Yes, it is necessary & SANTEC has close links with Local CSA – Agency in India & Can be arranged on Extra Cost basis prior to the dispatch from CSA – Agency.

Question 10:- What are the Geometrical accuracies maintained in each SANTEC Hydraulic Presses?
Answer :- All machines are designed as per following standards:-
  • Accuracies:- As per JIS Standards, Grade I & II
  • Safety factors:- 20 to 30%
  • Raw material / M.S. Plates as per:- IS 60-62 Grade
  • Hydraulic Cylinders are made by Seamless tubes Confirming IS 2062-226 duly ultrasonically & X- Ray Passed.
  • Chilled Cost Ram Surface hardness is 500 to 550 BHN
  • Electrical Central Panel/ Electricals as per
    • BIS: 85 44 & Electrical Motors Confirm to
    • BIS 325 & IP 55 enclosure.
hydraulic press manufacturers, hydraulic forging press, hydraulic press india

hydraulic press manufacturers, hydraulic forging press, hydraulic press india
Home | About Us | Why Choose Santec | Infrastructure | F.A.Q. | Industries We Serve | Info Center | Media Gallery | Contact Us | Enquiry Form | Site Map